Baretter

Stort udvalg af baretter! Vi har bl.a. de tyske modeller, som minder meget om de danske hvad angår form og størrelse. Vi har også de hollandske baretter, som minder meget om de engelske, som er noget større. De kan bæres på mange måder - som fransk alpehue, som et politisk statement eller som et personligt minde om tidligere tiders militær-eventyr. De er typisk lavet i uld, som kan formes når ulden er gennemvædet af varmt vand - se i bunden af siden for en guide til at få den rigtige militær-baret. Hvis du vil sætte din baret på rigtig militær vis skal du først og fremmest forme den så flappen viger ned mod dit højre øre (og ikke stritte ud i luften!). Start med at gå i bad med din baret under den varme bruser. Form flappen og sørg for at trække den ned mod dit højre øre. Når du er færdig kan du rulle den sammen, startende med flappen, og læg den så til at tørre sammenrullet. Hvis du oplever at den fnulrer, kan du barbere fnulleret af med en udtjent engangsskraber - så ser den ud som ny! Når du har justeret båndet i nakken til dit hoved, bør du sy båndet i nakken fast i foret indvendigt på baretten, så de ikke er synlige. Sæt baretten med to fingersbredder over øjet og så har du den helt rigtige militær-baret stil.

Læs mere Læs mindre

6 varer

pr. side
Faldende orden

Baretter & army beklædning

En baret bruges ofte af militært personel, men lignende hovedbeklædning har tidligere været brugt af studerende og intellektuelle typer, hvor den gik under navnet baskerhue. En ægte militær baret sidder dog ganske bestemt, når den bruges af soldater, der lige fra tiden som værnepligtig for skarpe instrukser om hvordan man forholder sig til baretter. Det er vigtigt at så flappen går i en tæt bue ned langs øret, hvorfor mange opfordres til at snuppe den med en tur under bruseren allerede fra første dag.
Militære baretter blev i Danmark indført i 1958 af pansertropperne, hvorefter den har spredt sig til de forskellige grene i Det Danske Forsvar. Farvekoden for enhedernes brug af baretter følger nogenlunde en international standard, hvor mange nok især vil genkende den ultimativ army baret som den bordeauxrøde, der gives til det benhårde jægerkorpset.
Find din egen flotte army baret her host Army Star.