Boonie hatte & bøllehatte

En boonie hat er hovedbeklædning, der minder om 'bøllehatten' eller 'fiskerhatten'. Boonie hatten adskiller sig dog fra disse ved at have en bredere skygge hele vejen rundt, som giver bedre beskyttelse mod både vand og skadelige solstråler. Det gør den til et oplagt valg som solhat, fordi boonie'n nemlig giver, med sin brede skygge, en god beskyttelse af både ansigt, hals og nakke. Modellerne i vores udvalg er typisk lavet af en kraftig bomuld-polyester kvalitet, der gør, at de holder særdeles godt på farven, er slidstærk og solid men stadig blød og behagelig at bære i al slags vejr. En boonie hat ser muligvis stor ud, men den kan faktisk let rulles sammen, så den kan være i en lårlomme på et par cargo bukser eller en jakkelomme, og kan let bringes med overalt. Endnu en cool feature er, at du selv kan forme skyggen - alt hvad du skal gøre er at forme skyggen som du vil have den over dampen fra en kogende kasserolle med vand. Med lidt tålmodighed og massering af stoffet 'husker' stoffet formen, og den vil sidde hammer godt - hver gang. Boonie hattene er derfor nok en af de mest alsidige hatte-typer i vores sortiment, hvor andre hatte-typer som vores beanies, elefanthuer og bandanaer passer bedst til visse sæsoner og vejr. Få hatte er lige godt hjemme i silende regn herhjemme, som på en solbeskinnet strand i Sydamerika.

Læs mere Læs mindre

17 varer

pr. side
Faldende orden

Boonie- og bøllehatte

Med en army boonie hat får du god beskyttelse til de fleste danske vejrforhold. Boonie`n, som mange nok vil genkende som en afart af bøllehatten, er med dens brede skygge ideel til de dage, hvor du opholder dig ude i solens stråler. Her vil den hjælpe med at holde hovedet koldt og huden afskærmet, da den giver skygge til hoved og nakke. Den brede skygge på hatten kan dog også snildt bruges til at holde ansigtet fri for regn, hvis vejret er dårligt.

Den militære boonie hat har en ring på midten af hovedet, hvor soldaterne kunne fæstne vegetation, og derved camouflere sig. Hos Army Star behøver du dog ikke selv at stå for camouflagen, vi har nemlig modeller med klassisk army camouflage til enhver smag, f.eks. vores Rothco U.S. Boonie, ligesom vi har mange flotte ensfarvede modeller der alle passer pefekt til en fed tank top og er par cargo shorts.

I dag ses `bøllehatten` både i friluftslivet og det civile, hvor den især udgør et festligt og nyttigt indslag på landets mange festivaler eller campingture. Typisk bruges Boonie`n af voksne, men den er i høj grad også ideel til børn. Især drengebørn synes det er fedt med militært udstyr, og når det samtidig beskytter under leg i solen, så er det bare en ekstra bonus.

Boonie hattens oprindelse

Boonie hatten blev introduceret til det amerikanske militær under Vietnamkrigen, hvor de typisk var camouflere med leopardprikket mønster eller tigerstriber. Navnet “boonie” er en forkortelse af det engelske udtryk “boondocks”, et lidt negativt ladet ord der bruges til at beskrive områder langt fra civilisation og byer. Vietnamkrigen var ikke første gang militæret brugte en bøllehat som del af deres uniform, men det var første gang hatten fik sit ikoniske navn.

At hatten er opkaldt efter et udtryk for områder langt fra civilisationen passer godt med dens praktiske brug i friluftslivet, hvis du skal ud og vandre i skoven, på stranden eller andetsteds. Men selvom den oprindeligt blev designet og brugt til vandring gennem Vietnams jungler, så passer boonie hatten lige så godt ind i det civile miljø. Her hjælper den med at fuldende et frilufts-look, samtidig med at den er behagelig og komfortabel at have på.

Bøllehatten fungerer perfekt med et par cargo shorts og en åben uniforms skjorte på stranden, så hvorfor ikke fuldende looket nu du er igang!