Elefanthuer, balaclavaer og skimasker

Med en army elefant hue, balaclava eller skimaske holder du varmen uanset om du bruger dem når du kører på motorcykel eller er på skiferie. F.eks. er vores billige Rothco ét hul-balaclava i polypropylene et rigtig godt valg til formålet, og er bestemt ikke blevet populære uden grund. En balaclava eller halsrør af uld er en sikker vinder når termometeret rammer minus. Med en bz-hue kommer du bestemt ikke til at fryse om ørene. Vi fører et enormt sortiment af elefanthuer og balaclavaer til voksne. Og vi har modeller til ethvert behov. Vælg blandt huer med tre huller, til når kulden bider hårdt, eller med én stor åbning, så du selv kan vælge hvor meget af hovedet, der skal dækkes.

Læs mere Læs mindre

31 varer

pr. side
Faldende orden

Balaclavaer, Elefanthuer & Skimasker til kolde dage

Hvis du savner en god army hue til de rigtig kolde dage, så er militære balaclavaer eller en elefanthue lige sagen.
De smarte huer kan dække hele ansigtet, og er især velegnede under hjelmen, hvis du bruger scooter eller motorcykel, eller bare vil have ekstra god varme på cykelturen. Modellerne er udstyrede med forskelige åbninger, så du let kan vælge det, du har brug for. Du kan også finde balaclavaer med en lang hals, som du kan stoppe helt ned under jakken, for optimal varmeisolering. De klassiske army elefanthuer er ligeledes et oplagt valg til dig, der ikke vil fryse om ørerne eller næsen, og er du lidt fiks på fingrene, kan du med et snuptag rulle elefanthuens sider op og bruge den som almindelig hue. Hvad end du har brug for så vil der med garanti være hjælp at hente her.

En skimaske holder dig dækket

En balaclava, også kendt som en balaclava-hjelm eller skimaske (USA), er en form for kludhovedbeklædning designet til kun at udsætte en del af ansigtet for elementerne, normalt øjne og mund. Afhængig af stil og hvordan det bæres, er det kun øjnene, munden og næsen eller bare ansigtets forside, der er ubeskyttede. Versioner med en fuld ansigtsåbning kan rulles op i en hat for at dække hovedets krone eller foldes ned som en krave omkring halsen. Versioner med en fuld ansigtsåbning kan sættes på fem måder: 1 - kun øjnene fri. 2 - hele ansigtet frit. 3 – nederste del af ansigtet dækket. 4 - udelukkende som hue. 5 - udelukkende som halsrør. Det giver en stor frihed, men hvis temperaturen er langt under minus kan det dog være en ide at vælge en versioner med tre huller for at dække så meget af ansigtet som muligt.

Balaclavas nøgleord er ”Alsidighed”

Navnet balaclava kommer fra deres brug i slaget ved Balaclava under Krim-krigen, hvor de britiske tropper bar strikket hovedbeklædning for at holde varmen. Håndlavede balaclavas blev sendt til de britiske tropper for at hjælpe med at beskytte dem mod det utroligt kolde vejr. Traditionelle balaclavas blev strikket af uld, men i dag kan det også være lavet af fx flerlageret bomuld eller fleece. Moderne balaclavas bruges især i udendørs vintersport såsom skiløb, snowboarding og snescooter for at beskytte ansigtet mod vind og for at holde varmen. Åndbarhed er især nyttig når de bruges i udendørssport for at forhindre at briller og beskyttelsesbriller dugger. De er desuden populære blandt motorcyklister og cyklister, hvor svedtransporterende versioner er voldsomt populære. Og, både brandmænd og racerkører bærer en flammehæmmende balaclava version under deres hjelme; brandmændenes version er lavet af Nomex som militæret også bruger i deres pilot-tøj. Balaclavas bliver også båret af indsatsstyrker i politiet og militæret for at skjule identiteter så personerne kan fortsætte med at arbejde undercover efter at indsatser er overstået. Huen kommer vidt omkring på grund af dens alsidighed og praktiske egenskaber.

Hold varmen med en Balaclava fra Army Star

Hos Army Star har vi militær hovedbeklædning i mange materialer. Når du ser på army balaclavaer og elefanthuer, finder du alt fra tyk akryl og blød fleece til supermaterialer som merino uld. Armygear i merino uld har en række praktiske egenskaber, der gør materialet helt fantastisk. Eksempelvis regulerer materialet selv naturligt temperaturen omkring dit hoved, og fortsætter med at varme selv når stoffet er vådt. Derudover er det åndbart, svedtransporterende og en sand fornøjelse at have siddende mod huden. Find fede militære balaclavaer og elefanthuer i cool camouflage eller ensfarvet, og bekæmp vind og vejr med stil.