Molle tasker - tasken til alle formål

MOLLE tasken er en sand blæksprutte af en rygsæk. Den kan rigtig meget på én gang, eftersom du selv kan sammensætte den ud fra dit specifikke behov. Rygsækken er dit basis udgangspunkt, som du så kan tilpasse, så den bedst muligt tjener de formål, den skal indgå i. Modellerne varierer i litermål, men kan alle udbygges med mange forskellige lommer og pouches, hvor vi anbefaler dig at bestille fra samme mærke da der kan forekomme variationer i farvenuancerne fra mærke til mærke. Ved at tilføje disse moduler kan du let og enkelt skabe den taske, der passer til dine næste krumspring. Så, kalder backpacker-livet? Skal du bruge en vandrerygsæk? Eller har du bare brug for en taske til næste bumletur med vennerne? Så kan du specialdesigne den helt perfekte følgesvend med MOLLE-systemet.

Læs mere Læs mindre

27 varer

pr. side
Faldende orden

MOLLE in action

Du har nok lagt mærke til det før - ydre nylonstropper eller -net på taktiske tasker og udstyr. Hvis du støder på det i bybilledet bruger folk det oftest til at sætte ekstra karabinhager eller nøgleringe på. Måske har du spekuleret over hvor dette design kommer fra, og hvad det bruges til? Army Star hjælper med at forstå dette militære system og kan forklare hvordan det kan hjælpe dig i din hverdag.

MOLLE og PALS

PALS-systemet (Pouch Attachment Ladder System) består af nylonbånd, der er syet på det bærende udstyr. Stropperne på MOLLE-lommerne væves mellem PALS-båndene på det bærende MOLLE-udstyr og klikkes til sidst på plads - dette giver en yderst sikker fastgørelse, der også kan løsnes med moderat anstrengelse. En nyere type PALS-webbing er laser-skåret af et enkelt stykke stof i stedet for de påsyede båndstropper på stof. Denne type er blevet meget almindeligt på mange nye taktiske ting. Målene på denne lasercut-webbing er den samme standard som den oprindelige, så lasercut er 100% bagud-kompatible med ældre lommer og pouches, der er lavet til PALS.

MOLLE tasker og udstyr har et kvart århundrede på bagen

MOLLE-systemet erstattede ALICE-systemet (All-Purpose Lightweight Individual Carrying Equipment) hos NATO i 90’erne og blev omfattende udbredt i 2000’erne. Med PALS, som er en type webbing, blev MOLLE, som er en type modulær gear, der kan fastgøres til hinanden via PALS webbing, til et populært valg også udenfor militære styrker. Da MOLLE er så nem at tilpasse til brugerens behov blev den især populær hos producenter af Outdoor-udstyr fordi de nemt kunne tilfredsstille deres kunders ønsker om specialdesign. Man kan stadig få produkter til ALICE-systemet, men det er begrænset, MOLLE og dens varianter har overtaget stort set hele feltet på få år.

MOLLE tasker er for alle og hver dag

Der hvor MOLLE virkelig kommer til sin ret er når det kommer til tidsbesparelser og bekvemmelighed. Når du fx kommer hjem fra arbejde, og skal på indkøb fordi du efterfølgende skal ud og vandre - er det utroligt nemt at tage lommen af med arbejdsnøglerne og ID’et i, for derefter at købe ind og måske fastsætte yderligere lommer med grej (fx førstehjælpslommen) til vandreturen når man lige svinger forbi hjemme før eventyret starter. Med MOLLE-udstyr minimerer du hvor ofte du skal genpakke din taske og du behøver ikke at undvære den komfort en MOLLE taske giver bare fordi at du har brug for at skifte mellem størrelser på din oppakning. Vi anbefaler, at du køber fra de samme mærker, når du sammensætter taske og pouch, hvis du går op i uniformiteten, da der kan forekomme variationer i farvenuancerne fra mærke til mærke.
Da MOLLE først gjorde sin entré udenfor militæret var det hovedsageligt hos folk som allerede værdsatte hvad militært udstyr har at byde på, men med tiden fik flere øjnene op for fordelene ved et modulær system i hverdagen og i dag kan man få et hav af varianter når det kommer til udformningerne af det bærende udstyr, såvel som et godt udvalg af farver – både af den traditionelle army slags og af den mere funky farve slags. Om du vil ha’ en fiks camouflage skuldertaske, som kan udvides lidt, eller en rummelig rygsæk i en iøjefaldende kongeblå farve, hvor man kan sætte lommer på siden til de små ting som ikke må blive væk i den store rygsæk, så kan Army Star hjælpe dig. Her er der ingen grund til at gå ned på udstyr, med mindre du selv vil.