Schott

Schott har dybe rødder i den amerikanske kultur og en arv, der strækker sig over et århundrede. Deres ikoniske jakker er blevet en del af den amerikanske identitet og symboliserer den uforlignelige ånd, der definerer friheden og den amerikanske drøm. Beslutsomhed og iværksætterånd var begyndelsen på Schott eventyret, og i 2013 fejrede de stolt deres 100-års jubilæum. Schott NYC er stadig ejet og drevet af den tredje og fjerde generation af Schott-familien. En stor del af den historiske succes kan tilskrives Schotts håndlavede produkter. Men hvad der virkelig adskiller Schott fra andre brands, er deres omhu med at vælge og skære læderskind til jakkerne. De har erfarne læderhåndværkere hvis ekspertise er at sørge for, at hver del skæres fra et skind, der matcher i farve, korn og tekstur. Denne opmærksomhed på detaljer adskiller deres jakker fra konkurrenterne og sikrer, at du får en unik og førsteklasses jakke. Når du ifører dig en pilotjakke fra Schott mærker du historiens ånd i det tunge koskind og den rustfri kromhardware. Schott NYC repræsenterer kort sagt Amerikas arv og oprøreren inde i os alle.
Læs mere Læs mindre

5 varer

pr. side
Faldende orden

FAMILIEDREVET I OVER 100 ÅR

I 1913 da Schott NYC blev startet af de to brødre Irving og Jack Schott, foregik salget fra dør til dør på Lower west side i New York. Brødrene solgte i starten håndlavede regnfrakker og læderjakker. Det er til den dag i dag stadig håndlavede produkter. Brandet er stadig familiedrevet og har som i starten fokus på kvalitet og materialer. Læderet fra jakkerne er håndskåret, og med et team af veluddannede lædereksperter producerer Schott stadig de samme jakker som de har gjort i over 100 år.
Tilblivelsen af Pilotjakkerne foregår ved en læderskæring og er en kompleks kunstform, hvor erfarne skærere bruger et enkelt barberblad til at forme hvert skind individuelt. De kender hudens variationer og styrke på hvert område af skindet, hvilket sikrer præcision, kvalitet og minimering af spild.

Historien bag de populære jakker

I 1913 da Ford lancerede deres T model, og befolkningen fik mulighed for at køre New Yorks gader tynde, etablerede brødrene Schott også deres jakke forretning. De revolutionerede amerikanerens udendørsbeklædning i midten af tyverne ved at være de første til at sætte lynlåse i jakker. I Forlængelse af deres tidligere succes fik den ene af brødrene Schott, Irving, øjnene op for motorcyklen. Han designede derfor i 1928 den aller første motorcykeljakke i læder. Det er også i denne periode de producerede deres klassiske bikerjakke ”Perfecto” som gennem tiden har været en favorit blandt de fleste.  ”Perfecto” blev sat til salg hos en Harley Davidsson forhandler på Long Island, og herefter blev jakken et kendt varemærke for motorcyklister, blandt andet for sin robuste og holdbare kvalitet. På den måde blev jakken ved sin fødsel et symbol på eventyr, spænding og fare, hvilket på sin vis har hængt fast lige siden.

2. Verdenskrig

I forbindelse med Anden Verdenskrig og på opfordring af US Air Force producerede og designede Schott bomberjakken. Bomberjakken, også kendt som pilotjakken, er skabt med henblik på at kunne fungere som en praktisk jakke til førerne af jægerfly. I første omgang designede man pilotjakken i tykt læder og senere hen i nylon. Nylonjakken er skabt med et isolerende lag for at kunne holde varmen i de høje luftlag. Den orange inderforing har da også en praktisk grund, da jakkerne var vendbare og med den kraftige farve kunne bruges som katastrofeblink. Til amerikanere som udkæmpede krigen på havet skabte Schott den klassiske flådejakke i meltonuld, og peacoat jakken var født. I de følgende 60 år producerede Schott familien militærjakker med stolthed og et strejf af den amerikanske drøm i hver og en af dem.

Opgør og oprør iført Perfecto®

Med Anden Verdenskrig overstået ulmede ungdomsoprøret og frigørelsen i krogene. Med opblomstringen af rock and roll og ungdomsbevægelser som frigjorde sig fra de tidligere rigide rammer, blev ”Perfecto” jakken, den ikoniske bikerjakke, båret frem af skuespillere som Marlon Brando, der henslængt på din motorcykel kaprede de unge amerikaneres hjerter. Jakken blev herefter for alvor et symbol på ungdom og eventyr, og på flere high schools blev jakken forbudt. Senere hen blev James Dean også et synonym med bikerjakken og oftest aldrig set uden sin ”Perfecto”. De militær skabte jakker fik endnu engang ny luft under vingerne, og den civile befolkning tog jakkerne til sig med alt den coolhed den indebar. Schott har altså groft sagt været en del af verdenshistorien, og er det til den dag i dag, da en bikerjakke aldrig er gået af mode.
Schott har også været en del af kulturelle bevægelser som punkrock i 70'erne og 80'erne. Deres læderjakke blev rockstjernernes foretrukne uniform, båret af ikoner som The Ramones, Blondie, Joan Jett og The Sex Pistols.
Schott er mere end bare tøj, det er en del af den amerikanske historie, en fortælling om kvalitet, innovation og stolthed.