-

Camouflage Shorts - et maskulint sommer look

Det siger sig selv at Army Star har et godt udvalg af camouflage produkter, så selvfølgelig er her også en side med camouflage shorts. Ingen behøver at lægge sin rå stil på hylden bare fordi det er sommer! Med et par camouflage shorts kan man sagtens holde stilen uden at gå på kompromis.
Her på siden er udvalget alsidigt; her finder du cargo shorts, sweatshorts, moleskin shorts og Dickies work shorts – alle i camouflage. Du kan vælge et par shorts i ripstop, så du får et lettere par, som ikke er mere skrøbelig af den grund. De hårde beslutninger ligger i om du fx er til knapper eller lynlås, eller om camouflagen skal være den klassiske Woodland, den svenske camo M/90 eller den specielle Urban camo. Det fælles ved dem alle er at de er slidstærke og det er næsten ikke til at undgå de rummelige lommer. Desuden, hvis du føler dig eventyrlysten så er der også camouflage med orange, pink eller lilla.
30 dages fuld returret
Nem ombytning
Skandinaviens Største Udvalg

Et par camo-shorts har flere farverige sider


I 1990'erne blev camouflage en betydelig og udbredt facet i modebilledet. Den kunne findes blandt tidens streetwear og de fineste high fashion mærker - især brugen af "faux-camouflage" hvor der indgår de mere sprudlende farver, som for eksempel pink eller lilla, i camouflagemønstrene. Woodland-camouflagen er den absolut bedst kendte type og den de fleste forbinder med ordet camouflage; det er dog siden 90’erne blevet mere almindeligt at bruge både pensionerede og aktive camouflage typer – den aktive type ”Multicam”, som blandt andet udleveres af det danske militær, er til og med frigivet til kommercielle ikke-militære formål. I dag kan man vælge frit fra en bred vifte af camo-typer og sammensætte som man lyster – ingen forhindrer dig i at sætte din himmelblå skjorte sammen med et par shorts i tysk Flecktern-camouflage, kun din fantasi sætter grænsen.

Camouflage har en broget historie


Mennesker og dyr har altid brugt camouflage til at konkurrere og bedrage - fra ydmyge blæksprutter til jægere i skoven i Ghillie dragter. Dyrerigets mangfoldige camouflage har været en nødvendighed; enten så jagter man eller så bliver man jagtet. Den ypperste indsats fra forskere og ingeniører er stadig ingen match for moder naturs klogskab og opfindsomhed, men indsatsen har været god, langvarig og absolut ikke forgæves. Militærcamouflage er en del af militært synsbedrag som forsøger at vildlede og signalere på én og samme gang. Digital camouflage fx giver en forstyrrende effekt ved brug af pixellerede mønstre på en række skalaer, hvilket betyder, at camouflagen hjælper med at besejre observation på flere afstande, og i mere monokrome omgivelser signalerer den at en soldat tilhører en større gruppe.
Abbott Handerson Thayer kaldes ofte for "Camouflagens Fader". Selvom han ikke opfandt camouflage, var han en af de første til at skrive om "disruptive patterning " (opbrydning af et objekts omrids), om "distractive markings" (camouflere ved at trække opmærksomhed væk fra objektet som helhed), om mimesis (når en sommerfugl fx efterligner et blad), og især om "counter-shading " (modskygge - mørkere på oversiden og lysere på undersiden). Thayer fremlagde, i starten af første verdenskrig, et forslag til det britiske War Office om at indføre et forstyrrende mønstret battledress i stedet for monokrom khaki; han var for ængstelig til at deltage i mødet personligt og hans forsøg på at overtale dem var uden held. Men samtidig blev Thayers forslag om brugen af modskygge i skibscamouflage godkendt til brug på amerikanske skibe, og en håndfuld Thayer-entusiaster rekrutterede hundredvis af kunstnere til at deltage i det amerikanske camouflagekorps.

Camouflagen dækker et stort område


Militære camouflagemønstre har været populære indenfor mode og kunst fra så tidligt som 1915. Mens mange kunstnere har bidraget til at udvikle camouflage i løbet af, og siden, første verdenskrig, hindrede de to kulturers meget kontrastfyldte sympatier brugen af "militaristiske" former. Camouflage mønstre er blandt andet dukket op i kunstværker af Andy Warhol og Ian Hamilton Finlay - nogle gange med et antikrigs-budskab. Indenfor moden har mange store designere udnyttet camouflagens stil og symbolik, og militært tøj eller efterligninger deraf er blevet brugt både som streetwear og som et symbol på politisk protest. Siden 1960'erne har flere kunstnere udnyttet symbolikken for camouflage; for eksempel var Andy Warhols sidste store stykke arbejde camouflageserien fra 1986, hvor blandt andet ”Camouflage Self Portrait” er fra. Alighiero Boetti's 1966/67-arbejde "Mimetico" var en del af det banebrydende italienske telo mimetico - camouflage stof på en ramme som en del af hans Arte Povera-program. Ian Hamilton Finlay's 1973 Arcadia var et skærmbillede af en bladcamouflageret tank.

Sæt din camouflage som du vil


Om tiltrækningen til camouflagen er på grund af æstetik eller kultur er ikke så vigtig som at det faktisk kan bruges begge veje. Der er historie involveret, men man kan sagtens bare ha’ det på fordi man godt kan lide hvordan det ser ud. Gå en smuk solskinsdag i møde i dine nye camouflageshorts i den camo-type, som betyder noget for dig. Army-Star har dig dækket i alle retninger.