× Spar 20% på udvalgte Brandit produkter Se tilbud

Cargobukser til mænd

Her på siden finder du vores store og alsidige udvalg af cargobukser til mænd. Cargobukser blev oprindeligt udviklet til militærfolk og navnet henviser til, at der typisk var og er et væld af større lommer på denne type bukser. Selvom cargobukser gennem historien har fulgt moden mere end praktikken og udviklet sig i mange forskellige retninger, er lommerne et træk der går igen. Uanset om du er på udkig efter cargobukser med zip off detaljer, eller cargobukser med cuffed ben, er det noget du finder her på siden.
Cargobukser i ripstop eller cargobukser i polyester/bomulds blandinger, har vi også og disse kvaliteter er ofte anvendte materialer da det sikrer et slidstærkt og modstandsdygtigt produkt.
Fri fragt over 700 kr. med GLS
30 dages fuld returret
Nem ombytning
Skandinaviens Største Udvalg

Cargo bukser – både maskulin og praktisk


Cargo bukser eller Cargo pants, nogle gange også kaldet combat bukser eller utility bukser efter deres oprindelige militære formål. Er ofte kendetegnet ved de alsidige og ofte store lommer som gjorde det muligt for soldater at have nem adgang til - f.eks. ammunition. Efterhånden har mange udenfor de militære kredse ligeledes fået øjnene op for det smarte ved at kunne have sine ejendele ved hånden uden at være afhængig af tasker eller yderligere oppakning.
Cargo bukser er bukser i en løs pasform, der i sin tid blev designet til at modstå opslidende militære udendørsaktiviteter. En cargo-lomme er en form for patch-lomme, ofte med harmonika-væg for at øge kapaciteten, som afskærmes med en klap, der lukkes med magnet, knap eller velcro. I visse designudgaver kan nogle af cargolommerne være gemte eller usynlige, - muligvis med en lille lynlås lukning.
De mange lommer på cargobukser behøver imidlertid ikke nødvendigvis at tjene et højere formål, men er naturligvis også en designmæssig finesse. Vil du også have et par komfortable og slidstærke bukser, som har masser af smarte detaljer, er cargobukser højst sandsynligt løsningen for dig.
Cargobukser ses ofte i et robust og slidstærkt materiale, oftest vævet af bomuld, hvilket gør den åndbar, så de kan bruges hele året rundt. Praktiske hensyn er naturligvis en stor del af buksernes succeshistorie, men havde de ikke også været en del af mode billedet igennem flere årtier ville de nok ikke være nået så langt udenfor militæret.

Fra militærtøj til street-mode


Battledress blev oprindeligt brugt af de britiske styrker i 1930’erne og blev introduceret i USA i midten af 1940'erne under 2. verdenskrig. De store lommer, der er karakteristiske for cargobukser, var oprindeligt designet så de britiske styrker havde nem adgang til feltkort og andre vigtige smågenstande. Konceptet blev kopieret over til den amerikanske faldskærmsuniform for at give mere plads til K-rationer og ekstra ammunition.
Cargobuksens popularitet kan tilskrives en del ting: Det er en fed og komfortabel buks, som passer lige så godt ind på en festival som på hovedgaden i en storby – hvor de især er praktiske til dagsture som foregår til fods og hvor man ikke har meget at transportere, men trods alt stadig vil have sine essentielle ting på sig, fx telefonen og kreditkortet. Outdoor-entusiaster var blandt de første til at indse potentialet i cargo bukserne og tager det i dag for givet at bukserne er en fast del af deres udstyr. Når man vælger et par cargobukser, får man et par bukser som er smarte både i forhold til hvad de kan bruges til og hvordan de ser ud. I dag kan man få dem i adskillige farver og blødhedsgrader – det er bare et spørgsmål om at finde ud af hvad der passer bedst til dine behov.

Ud over de traditionelle / originale camouflage mønstre, er cargobukser i dag tilgængelig i en lang række farver som grå, beige og hvid. Men også moderne fortolkninger på camouflager har set dagens lys, og i stedet for de mere klassiske jordfarvede toner, kombineres nye farverskemaer som gul, grå og sort  – et eksempel kan være Brandit Pure Vintage i Black Camo, der kombinerer mørkegrå farvetoner med sort.  

Cargo buksen fås også i en shortsversion .