Cargobukser til mænd

Cargobukser blev oprindeligt udviklet til militærfolk, og navnet henviser til, at der typisk var et væld af større lommer på denne type bukser. Dét gjorde det muligt for soldater at have nem adgang til deres forskellige ting og sager - eksempelvis ammunition. Efterhånden har mange udenfor de militære kredse ligeledes fået øjnene op for det smarte ved at kunne have sine ejendele lige ved hånden. Det gælder eksempelvis i høj grad outdoorentusiaster. På eksempelvis vandre- og fisketure er det således ganske smart at kunne få fingrene i sine redskaber i en ruf, og derfor er de mange lommer kærkomne. De mange lommer på cargobukser behøver imidlertid ikke nødvendigvis at tjene et højere formål, men er naturligvis også en designmæssig finesse. Derfor er cargobukser i dag blevet allemandseje. Vil du også have et par komfortable og slidstærke bukser, som har masser af smarte detaljer? Så tag et kig på vores store udvalg af cargobukser, som du finder her nedenfor.
Fri fragt over 600 kr. med GLS
30 dages fuld returret
Nem ombytning
Skandinaviens Største Udvalg

Cargo bukser – både maskulin og praktisk


Cargo bukser eller cargo pants (nogle gange også kaldet combat bukser efter deres oprindelige militære formål) er bukser i en løs pasform, der i sin tid blev designet til at modstå opslidende militære udendørsaktiviteter og er kendetegnet ved at ha’ ekstra lommer med yderst god rummelighed. En cargo-lomme er en form for patch-lomme, ofte med harmonika-væg for at øge kapaciteten, som afskærmes med en klap, der lukkes med magnet, knap eller velcro, som især er et almindeligt syn på jagttøj. I visse designudgaver kan nogle cargolommerne være skjult inde i benene - muligvis lukket med en lille lynlås.
Med cargo pants har man let adgang til ens essentielle småting og man kan undgå at slæbe rundt på en taske. Desuden bliver de vigtige småting lettere tilgængelige end hvis de rodede rundt i en rygsæk. Cargobukser er lavet af robust og slidstærkt materiale, oftest vævet af bomuld, og er samtidig åndbar, så de kan bruges hele året rundt. Så praktiske hensyn er naturligvis en stor del af buksernes succeshistorie, men havde de ikke været så fede så ville de nok ikke være nået så langt udenfor militæret.

Fra militærtøj til street-mode


Battledress blev oprindeligt brugt af de britiske styrker i 1930’erne og blev introduceret i USA i midten af 1940'erne under 2. verdenskrig. De store lommer, der er karakteristiske for cargobukser, var oprindeligt designet så de britiske styrker havde nem adgang til feltkort og andre vigtige smågenstande. Konceptet blev kopieret over til den amerikanske faldskærmsuniform for at give mere plads til K-rationer og ekstra ammunition.
Cargobuksens popularitet kan tilskrives en del ting: Det er en fed og komfortabel buks, som passer lige så godt ind på en festival som på hovedgaden i en storby – hvor de især er praktiske til dagsture som foregår til fods og hvor man ikke har meget at transportere, men trods alt stadig vil ha’ essentielle ting på sig, fx telefonen og kreditkortet. Outdoor-entusiaster var blandt de første til at indse potentialet i cargo bukserne og tager det i dag for givet at bukserne er en fast del af deres udstyr. Når man vælger et par cargobukser får man et par bukser so er smarte både i forhold til hvad de kan bruges til og hvordan de ser ud. I dag kan man få dem i adskillige farver og blødhedsgrader – det er bare et spørgsmål om at finde ud af hvad der passer bedst til ens behov.

Cargo buksen fås også i en shortsversion .