Skovmandsskjorter til herre

Her ser du vores store udvalg i skovmandsskjorter. Fra gamle dage kendes skjorten fra hårdtarbejdende skovhuggere i Nordamerika, hvorfra den henter sit navn. I dag ses den blandt friluftsfolk og håndværkere, men især også i den urbane streetwear-mode. Skovmandsskjortens store popularitet, udspringer formentlig af dens unikke materiale; flonel. En opkradset bomuldskvalitet som giver udsøgt komfort og varmisolerende egenskaber. Pasformen på skjorterne er typisk regulær, sådan at der er plads til at bevæge sig uhindret. Vores store udvalg rummer masser af tern, en del helfarver og enkelte camouflage-modeller. Vi har også skovmandsskjorter med foer. Du finder med garanti din næste favoritskjorte i udvalget af flonelskjorter herunder!

Læs mere Læs mindre

Varer 1-36 af 46

pr. side
Faldende orden
Side

Skovmandsskjorten - fra arbejdstøj til streetwear

Skovmandsskjorter er den oplagte beklædning til dig, der er aktiv. Skjorten kombinerer på stilsikker vis det praktiske med det elegante. De to ting tilsammen skaber et stykke beklædning med et unikt udtryk og en bred række af anvendelsesmuligheder. Fra bålstedet i vildmarken, til de fashionable restauranter i København - skovmandsskjorten passer ind alle steder! I gamle dage var det dog de praktiske egenskaber var det der gav skjortens dens popularitet. Skjorten var udbredt blandt industrialiseringens arbejdere. Den var afholdt for dens flonel-materiale; et opkradset bomuldsmateriale som gav komfort og varmeisolering. Derudover lod knaplukningen fortil, en smule luft ind omkring kroppen, hvilket er belejligt under hårdt fysisk arbejde.

Skovmandsskjorter var ofte udstyret med brystlommer, sådan at tømmerblyanter, tobak og andre fornødenheder kunne opbevares sikkert under arbejdet. Skjortens publikum voksede stødt udenfor arbejdsklassen da den kan bruges hele året: Den er godt varmeisolerende om vinteren og om sommeren kan den bruges som en let jakke, der kan knappes for at holde på varmen om aftenen. Brugen af ternede flonel-skjorter toppede i 1990'erne med Grunge-bølgen hvor populære grunge bands som Nirvana og Pearl Jam brugte dem som et af varemærkerne for deres look. Men selvom skovmandsskjorten ikke længere er på de højder den var på i 90’erne så er det absolut ikke fordi den ikke længere er populær – vi vil gerne vædde gode penge på at skovmandsskjorten aldrig forsvinder.

Checked flannel love

Flonel er et blødt vævet stof, med forskellige finhedsgrader, der oprindeligt blev lavet af kartet uld eller kamgarn, men bliver i dag oftest produceret af enten bomuld, uld eller syntetiske fibre. Flonel kan børstes for at øge blødheden eller forblive ubørstet. Børstning er en mekanisk proces, hvor en fin metalbørste køres over stoffet for at hæve små fine fibre fra det løst spundne garn for at danne en ulden overflade på den ene eller begge sider. Hvis flonellen ikke er blevet børstet, får den sin blødhed gennem det løst spundet garn i sin vævede form. Skovmandsskjorterne ses oftest med plaidtern eller skotsktern, men fås også i almindelige helfarver. Vi har sørget for at indsamle skjorter fra alle de autentiske mærker, heriblandt Rothco, der har produceret army og work wear siden 1950`erne, og Dickies, der har solgt solidt arbejdstøj til den amerikanske arbejder siden 1922.

Få din flonel hos Army Star og kør stilen

Intet siger cool og afslappet helt som en skovmandsskjorte. Selvom skjorten kan være enkel i sit udtryk, så er det også basistøj som enhver mands garderobe bør indeholde. Navnet kan lede tankerne hen på landdistrikterne, men skjorten ses lige så regelmæssigt på gaderne i byen som på gåture i skoven. For at få et afslappet look kan du sætte din skjorte sammen med en ensfarvet T-shirt, nogle jeans, og støvler eller sneakers. Det fungerer som regel bedst at holde resten af dit tøj minimalt og enkelt, fordi skjortens tern har en tendens til at være ganske iøjefaldende. Når vejret bliver varmt kan du binde din skovmandsskjorte rundt om taljen, eller bare knappe op og rulle ærmerne op. Man kan også sagtens rocke en afslappet stil, med en snert af blærerøv, ved at stoppe skjorten ned i et par chinos, tilføje et bælte og et par derbysko. Skovmandsskjorten er en mangesidet beklædningsgenstand og hvordan du sætter den er op til dig – bare slå dig løs.